Long covid- viikko

Kuva:Pixabay

 Tämä viikko oli Long Covid awareness-viikko ja pe oli kansainvälinen Long Covid-päivä. Minun piti kirjoittaa tänne tällä viikolla jo aiemmin, mutta ei ole ollut energiaa rueta mitään raapustamaan. Tämä viikko on mennyt kokonaan keräillessä voimia viime viikosta. 

Mediassa oltiin tällä viikolla aika hiljaa long covidiin liittyen. En  nähnyt tällä viikolla artikkeleita tai uutisia long covidista mutta tämä seuraava lukijan teksti Satakunnan Kansa-lehdessä on niin totta ja pitää paikkansa.

Long covidiin sairastuneet on jätetty heitteille

Olisi erittäin tärkeää jakaa tietoa ja lisätä tietoisuutta long covidista. Tuntuu vähän, että se on nykyisin vähän niinkun unohdettu, ainakin mediassa. Long covid- potilaat ovat suhteellisen näkymätön ryhmä.  Mediassa ollaan melko hiljaa siitä, että Suomessakin long covid on vaikuttanut monien työ- ja toimintakykyyn, vieden osalta sen kokonaan. Suomessa yritetään lakaista kokonaan maton alle se, että täällä on paljon potilaita, jotka sairastavat edelleen vuosien jälkeenkin. Tästä kaikesta huolimatta long covidia vuosia sairastavat eivät todellakaan ole unohtaneet, koska se usein vaikuttaa heihin päivittäin, enemmän tai vähemmän. Meidän potilaiden on pidettävä meteliä ja asiaa esillä, jotta tämä asia ei jää sinne maton alle. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Long covid- ja me/cfs-potilas terveydenhuollossa, osa 1

Kognitiivinen häröily

Joulu nurkan takana