Lomaviikon kuulumiset


Lasten kanssa käytiin lomareissulla heti heidän kesäloman alkuun. Hain keväällä tuettua lomaa ja onneksi tällä kertaa saatiin sellainen 🙏Lasten mummo (minun äiti) oli myös mukana.  Oltiin 5vrk Tanhuvaarassa täysihoidolla, joten hyvää ja monipuolista ruokaa oli tarjolla enemmän kuin olisi jaksanut syödäkään. Paljon oli  aktiviteetti-mahdollisuuksia, teinejä oli vaan välillä vähän haasteellista saada aktivoitua toimintaan, etenkin kun itse en moneenkaan asiaan pystynyt osallistumaan muuten kun katsomalla. Yritin kyllä osallistua mihin vaan mahdollista. Pyörätuolista käsin onnistui hyvin pelata pingistä, kevyesti sulkapalloa ja heitellä vähän palloa. Voimistelusalissa oli renkaat ja köydet esillä, joten pitihän se köysiä testata. Liu'uin köyden avulla pyörätuolilla, en kuitenkaan suosittele kokeilemaan😁

Tuli testattua Tanhuvaaran esteettömyys. Meillä oli invahuone, johon mahtui hyvin 3 henkeä ja silti jäi tilaa pyörätuolille. Huoneessa oli myös suihkutuoli valmiina, sen varmistin etukäteen. Invahuone oli käytävän varrella, johon oli aulasta kynnyksellinen ovi. Siitä kulkiessa tarvitsin aina apua. Majoitus oli eri rakennuksessa, kuin ruokailut, jotka oli päärakennuksessa.  Jos halusi mennä aamupalalle ennen klo 8, niin piti kulkea pienemmän oven kautta, koska pääovi ja respa aukesi vasta klo 8. Tässä toisessa ovessa oli vähän isompi kynnys, joten siinä tarvitsin myös apua. Päärakennuksessa pääsi onneksi liikkumaan hisseillä eri kerroksiin, mutta silti joihinkin tiloihin oli sen verran isoja kynnyksiä että tarvitsin pyörätuolilla apua. Onneksi minulla oli auttajia mukana. 



Yhtenä päivänä käytiin Savonlinnassa. Käytiin Olavinlinnan sisäpihalla. Minä en tietenkään päässyt pyörätuolilla pidemmälle, muut olisi päässeet mutta sillä hetkellä ei heitä innostanut. Käytiin sitten Olavinlinnan vieressä olevassa Riihisaari-museossa, se oli mielenkiintoinen ja siellä oli myös ihanan viileä. Käveltiin Savonlinnan satamaan ja torille ja syötiin siellä perinteistä lörtsyä ja jäätelöt. Sen jälkeen oltiinkin jo valmiita lähtemään takaisin, koska helle oli liikaa. Oli ihana päästä viileään ilmastoituun huoneeseen ❤️ Nukuin muutenkin paremmin tuolla reissussa, koska oli viileä huone.

Nyt on palattu kotiin. Minä odotinkin jo sitä, että saan vaan olla pitkällään sängyssä eikä tarvitse lähteä mihinkään. Rasitusikkuna paukkui reissussa ylitse reilusti, mutta lasten takia piti yrittää jaksaa. Nyt voi ja pitääkin levätä. Ensi viikon lapset ovat isänsä luona, joten minä saan rauhassa levätä ja palautua reissusta. Ensi viikolle ei ole onneksi kuin yksi pakollinen asia hoidettavana. Yritin etukäteen järjestää niin, että loman jälkeisellä viikolla ei ole mitään pakollisia menoja mutta tämä yksi, mikä siihen tuli, on positiivinen ja mukava asia. Siitä lisää sitten myöhemmin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Long covid- ja me/cfs-potilas terveydenhuollossa, osa 1

Kognitiivinen häröily

Joulu nurkan takana