Mini-loma

En ole vieläkään toipunut flunssan jälkeen siihen minun ns. hyvään ja normaaliin. Käytiin kuitenkin miehen kanssa viikonloppuna Jyväskylässä, koska kyllähän maiseman vaihdos aina piristää mieltä 🤩 Tiedän kyllä maksavani reissusta hupiveron lepäämällä myös tämän viikon. Viime viikonhan jo suurimmaksi osaksi pysyinkin kotona ja lepäsin, jotta pystyin lähtemään reissuun. Mutta välillä tällainen on tarpeen.

Majoituimme airbnb-asunnossa. Olipa muuten hyvällä paikalla, ihan Jyväskylän satamassa ❤️ Ikkunoista ja parvekkeelta oli hienot näkymät ja sai nauttia ruskasta ihan vaan ikkunasta katsomalla 🍂❤️ Majapaikan täytyi olla esteetön, minkä tarkistinkin jo etukäteen. Asunto oli tilava ja soveltui kokonaisuudessaan hyvin pyörätuolia käyttävälle. Yhdestä kynnyksestä jouduin menemään takaperin, mutta se ei ollut ongelma. Olisi kiva mennä kesällä uudestaan samaan paikkaan. 


Netissä törmäsin teekauppaan, Teeleidi, joka oli ihan meidän majapaikan lähellä, siellä oli pakko käydä.  Tämä ei ole mikään  maksettu mainos, haluan vaan kertoa miten hieno paikka se oli. Olen käynyt monissa kahviloissa, mutta täällä oli kahvilan yhteydessä oma ihana pieni tee-puoti 🥰 Siellä oli myynnissä todella paljon erilaisia tee-lajeja ja -makuja 😯 Ja samoja teemakuja sai myös heidän kahvilan puolelta. Minähän olen joutunut jättämään kofeiinillisen teen juonnin, koska minulla on dysautonomiaa ja luultavasti myös Potsia ja kofeiini nostaa mulla sykettä. Alkoholin olen myös jättänyt lähes kokonaan samasta syystä. Alkoholi vaikuttaa toki myös yleisesti palautumiseen. Sen pois jättäminen ei ole todellakaan ollut mikään ongelma, enkä sitä ole kaivannut. Tai joskus olisi kiva juoda vaikka viinilasillinen ruoan kanssa, ehkä sen voi joskus toteuttaakin. Mutta nykyisin siis panostankin sitten kofeiinittomiin tee-lajeihin. Ostinkin tuolta 3 erilaista rooibosteetä, mm. rocky road-teetä 🤩🥰





Käytiin myös isolla kirpputorilla, josta löysin edullisesti aikuisten värityskirjan, jossa väritettäviä mietelauseita. Kuuntelen paljon äänikirjoja ja podcasteja ja tarvitsen samalle aikaa käsille jotain pientä kevyttä tekemistä, jotta pystyn keskittymään kuunteluun. Tuo värityskirja on siihen juuri sopivaa puuhaa. 


Ennen kotimatkaa kävimme vielä lähellä olevassa hotellissa aamupalalla. Minä rakastan hotellien aamupaloja, kun siellä on niin paljon tarjolla kaikenlaista. Tiedän, että tuorepuurot on olleet pitkään jo in, mutta minä maistelin vasta nyt ensimmäistä kertaa tuorepuuroa. Ja yllätyin todellakin positiivisesti 🥰 Täytyy ehdottomasti testata kotonakin. 








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Long covid- ja me/cfs-potilas terveydenhuollossa, osa 1

Kognitiivinen häröily

Joulu nurkan takana